Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Πόλυ Λιανού -Απ' τα βιβλία στη δημιουργία


H Πόλυ Λιανού γεννήθηκε το 1958 και σήμερα ζει κι εργάζεται στην Πεύκη, όπου διατηρεί εδώ και τριάντα χρόνια βιβλιοχαρτοπωλείο (οδός Πλαστήρα 30). 





Μας λέει ότι από τότε που θυμάται τον εαυτό της σχεδιάζει, ζωγραφίζει, κάνει κολλάζ, πειραματίζεται με καινούργια υλικά και, όσον αφορά τις κατασκευές που έχει επιχειρήσει ως τώρα, είναι αυτοδίδακτη και εξελίσσεται μέσω της ενασχόλησής της με το κάθε υλικό ξεχωριστά. "Δημιουργώ με ύφασμα, ξύλο, χαρτί και σύρμα. Η ξυλοκοπτική, επίσης, είναι ένα από τα καινούργια μου παιχνίδια, που κάποια από αυτά θα παρουσιάσω στον πολυχώρο pαrαperα  μαζί με παλαιότερες και νέες δημιουργίες μου από χαρτί και ύφασμα".


Στο pαrαperα έρχεται με μία ποικιλία αντικειμένων, στα οποία πρωταγωνιστεί το ξύλο και μας παρουσιάζει αλογάκια, πουλιά, καραβάκια κι άλλες φιγούρες ξύλινες, βιβλιοστάτες, φωτογραφοθήκες, παραβάν από καραμελωμένα σπίτια, μπρελόκ, γούρια, στεφάνια χάρτινα, τσαντάκια βραδινά από βελούδο, κοσμήματα, ως και μια χειροποίητη καρέκλα ζωγραφισμένη με μια γυναίκα καθιστή.




Τολμά να εργαστεί και με το ύφασμα σε διάφορες κατασκευές, όπου λουλούδια και διακοσμητικά στοιχεία παίρνουν τον δρόμο τους για τον πάγκο της Πόλυς Λιανού στο pαrαperα, μαζί με τις δικές της Νεράιδες από σύρμα και ύφασμα. Αυτό, όμως, που πρωτοστατεί στην συλλογή της είναι τα Λευκώματά της και, συγκεκριμένα, αυτό που έχει ως θέμα του τις νεράιδες. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και τα Ημερολόγιά της για το 2012, που έχουν θέμα τον Κινηματογράφο ή λουλούδια σε πράσινο φόντο, αλλά και τα παλιά, γνωστά μας παιχνίδια, όπως Τρίλιζες και Σφεντόνες, που τα έχει επιμεληθεί η ίδια.





"Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιάσω τις δημιουργίες μου στο αθηναϊκό κοινό και, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής περίοδου που περνάμε όλοι, αποφάσισα οι τιμές των αντικειμένων μου να είναι ιδιαίτερα προσιτές. Θα αρχίζουν aπο 1 ευρώ και τα περισσότερα θα κυμαίνονται είναι από 4 έως 45 ευρώ", διευκρινίζει.




Η Πόλυ Λιανού θα είναι μαζί μας από τις  5  ως τις  31 Δεκεμβρίου κι αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί της, μπορείτε να καλέσετε στα 210 8069054 και 6982203167.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου