Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ιρίνα Βασιλακοπούλου κι Ελένη Μαλατάντη - Η αγιογραφία στο προσκήνιο

To περίπτερο της Ιρίνα Βασιλακοπούλου και της Ελένης Μαλατάντη

Η Ιρίνα Βασιλακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρίγα της Λεττονίας. Μετά τις σπουδές της σαν Μετρολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ρίγα (Aviation University), ακολουθεί σπουδές μακιγιάζ και έρχεται στην Ελλάδα, όπου εργάζεται και ως makeup artist, σε συνεργασία με περιοδικά, την τηλεόραση και το πρακτορείο της Ελ. Κουντουρά, μια δραστηριότητα, που δεν έπαψε να αγαπά ως και σήμερα. Από το 2007 και μετά, επιλέγει τον δρόμο της αγιογραφίας, τελειώνοντας την σχολή εικονουργίας του Γεωργίου Κόρδη.



Εφαρμόζει την αγιογραφία σε κάθε επιφάνεια, όπως ακατέργαστα ξύλα και πέτρες, ενώ συχνά δημιουργεί μικρογραφίες, που γίνονται και φυλαχτά. Σήμερα συνεχίζει να εξελίσσει τις αγιογραφίες της, τις οποίες χαρακτηρίζουν τα έντονα χρώματα, ενώ συνεργάζεται με ένα μοναστήρι και υλοποιεί αγιογραφίες κατόπιν παραγγελίας.



"Ο λόγος που χρησιμοποιώ έντονα χρώματα, είναι για να δώσω στο κοινό ένα έναυσμα, ώστε να έρθει πιο κοντά στις εικόνες και, μάλιστα, με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα μάτια των παιδιών, που πάντοτε μαγνητίζονται από τα χρώματα", διευκρινίζει.

Η Ιρίνα Βασιλακοπούλου στο περίπτερό της

Εχει λάβει μερος σε ομαδικές εκθέσεις κι έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις.



Έρχεται στο parapera μαζί με την Ελένη Μαλατάντη, φέρνοντας μαζί της μια σειρά από αγιογραφίες, που ξεκινούν από 25 ευρώ. Δείτε περισσότερα στο προφίλ, που διατηρεί στο facebook κι επικοινωνήστε μαζί της, στέλνοντας mail στο odyseas2@otenet.gr



Η Ελένη Μαλατάντη ανάμεσα στις αγιογραφίες του περιπτέρου της
Η Ελένη Μαλατάντη τελείωσε κι εκείνη την σχολή εικονουργίας του Γ.Κόρδη κι από τότε αγιογραφεί, φτιάχνοντας εκτός από εικόνες και μικρά κουτιά με αντίστοιχα θέματα . Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα της υπάρχουν σε μοναστήρια και σε ιδιωτικές συλλογές.



"Η τελευταία μου δουλειά, εκτός από εικόνες, περιλαμβάνει και μία συλλογή από ξύλινα κουτάκια, ζωγραφισμένα με αυγοτέμπερα και πολλή αγάπη", μας εξηγεί και η ίδια. "Το καθένα είναι διαφορετικό, θρησκευτικού περιεχομένου και όχι μόνο, κάποια έχουν καλλιτεχνική παρέμβαση με κρυσταλλάκια και χαντρούλες , ώστε να μπορούν να βρεθούν σε οποιονδήποτε χώρο", καταλήγει χαμογελαστή.



Οι τιμές των κουτιών ξεκινούν από 20 ευρώ κι αν θέλετε να δείτε περισσότερα, μπορείτε να επισκεφθείτε το προφίλ, το οποίο ενημερώνει με καινούργια σχέδια. Για να επικοινωνήσετε με την ίδια, στέλνετε mail στο elen21mal@yahoo.gr.



Μαζί με την Ιρίνα Βασικακοπούλου, ενώνουν τις δημιουργίες τους σε κοινό περίπτερο κι από την ημέρα που ήρθαν στο parapera, ζωγραφίζουν επιτόπου διαρκώς κι εργάζονται στον πάγκο τους εντατικά, ενώ με πολύ φιλόξενη διάθεση λύνουν τις απορίες των επισκεπτών τους και συμβάλλουν στην διαδραστική ατμόσφαιρα της αγοράς.Θα είναι μαζί μας ως τις 18 Δεκεμβρίου.

Επιτόπου δημιουργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου