Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

turtle is creative - Μαύρη χελώνα σε δράση


Η Κατερίνα Ροδοπούλου, που θα την βρείτε κι εδώ ως Μαύρη χελώνα, σπούδασε στην Mokume Αθήνας Αργυροχρυσοχοϊα. Τα τελευταία της καλοκαίρια, παράλληλα και μετά την αποφοίτησή της, τα περνούσε ταξιδεύοντας στα νησιά, μια περίοδος που αποδείχθηκε δημιουργική, μιας κι εκεί ξεκίνησε να φτιάχνει καπνοθήκες από δέρμα και συνθέσεις με κηροκλωστή και πέτρες. 



Από πέρσι το καλοκαίρι, έφερε στο σύνολο των δημιουργιών της κι άλλα υλικά, προχώρησε σε επεξεργασία εικόνων που την εμπνέουν, τις οποίες αποτυπώνει σε καμβά με ψηφιακή εκτύπωση και τις χρησιμοποιεί για την νέα σειρά με καπνοθήκες και πορτοφόλια. Την ίδια εποχή, ξεκινάει και τα ελάσματα από σύρμα και κηροκλωστή, που γίνονται πολυμορφικά βραχιόλια και κολιέ, μιας και με την ελαστικότητα που διαθέτουν, μπορούν να λυγίσουν και να σταθούν σε διαφορετική θέση κάθε φορά, όπως  επίσης δίνουν την δυνατότητα διαφόρων συνθέσεων μεταξύ τους και δημιουργούν ποικίλες φόρμες.





Έχει δοκιμάσει να σχεδιάσει κοσμήματα εξολοκλήρου από ασήμι, αλλά και να συνδέσει το ασήμι με το πλέξιγκλας, ενώ με πολυμερικό πηλό κατασκευάζει πολύχρωμες θήκες για αναπτήρες. Όλα αυτά, καινούργια και παλιά, ήρθαν μαζί της ξανά στο parapera, μιας και την πρωτοσυναντήσαμε όταν έλαβε μέρος στο crisIsArtBazaar



Η Κατερίνα Ροδοπούλου με τα tutrle is creative, ήρθε στο parapera ως τις 24 Δεκεμβρίου φέρνοντας τις καπνοθήκες από καμβά, τις θήκες αναπτήρων, τα ελάσματα σε βραχιόλια και κολιέ, καθώς και κάποια κοσμήματα με πέτρες δεμένες με κλωστή. Οι τιμές των δημιουργιών της είναι αρκετά προσιτές, μιας κι εκτείνονται από τα 3 ευρώ ως τα 18 ευρώ.




Μας λέει ότι ενώ μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα, εδώ και δύο χρόνια κατοικοεδρεύει στον Πύργο Ηλείας, παίρνοντας την μεγάλη απόφαση να μείνει σε μια "πολύ πιο ήσυχη, ανθρώπινη πόλη, όπου μπορείς ανά πάσα στιγμή, να κάνεις την εκδρομή σου στο βουνό, στην ύπαιθρο. Η Αθήνα είναι μια πόλη που εγώ δεν αντέχω πια", καταλήγει.




Μπορείτε να δείτε τα νέα της και τις επόμενες αφίξεις της στην Αθήνα στο προφίλ που διατηρεί στο facebook, αλλά και στην σελίδα αυτή, όπως και να επικοινωνήσετε με την ίδια στο turtleiscreative@gmail.com ή στο 6976 801762.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου